Kontaktuppgifter

Nybrogatan 26, 114 39 Stockholm

Det där med att gå till tandläkaren är kanske inte det roligaste man kan göra men för det mesta kanske det ändå bara handlar om rutinbesök varje år för att hålla koll så inget händer. Många har också en särskild tandläkare som de brukar gå till och som de känner sig trygga med. Sådan förebyggande vård är förstås viktig men ibland räcker det inte riktigt till ändå. Det kan uppstå akut behov av tandvård och det var något jag råkade ut för när jag var i Göteborg för en tid sedan.

Tandvärk på släktträffen

Jag såg fram emot en härlig helg med släktingar jag verkligen inte brukade träffa ofta. Ett hotell var bokat och programmet var spikat. Såväl Göteborg som släktingarna skulle avnjutas i största möjlga utsträckning. Men det var något som skavde. Något hade visst fastnat mellan tänderna efter lunchen på tåget mot västkusten. Det gick inte att peta bort riktigt men jag tänkte att det väl skulle försvinna av sig själv tills nästa dag. Så blev det inte. När jag vaknade nästa morgon var det av ett intensivt molande i tanden. Tandvärk som bara ökade hela tiden och som jag definitivt behövde göra något åt. Jag började leta efter akut tandvård i Göteborg genom att söka på nätet, jag frågade också i hotellreceptionen och efter lite letande så hittade jag faktiskt en tandläkare som kunde ta emot mig nästan omgående. Sällan har jag sett fram emot ett tandläkarbesök så mycket som vid det här tillfället. Några timmar senare var jag på en mottagning och fick tanden undersökt och botemedlet blev tandvård av akut slag så jag kunde njuta av den återstående tiden i Göteborg ungefär som planerat.

Middagsmat och umgänge

Släktträffen blev lika härlig som jag hade hoppats. Kusiner som jag inte träffat på flera år var på plats och till och med en långväga släkting hade kommit från USA. Det fanns så mycket att prata om och kvällen blev både lång och trevlig även om jag kanske inte kunde njuta av maten helt obehindrat, lite öm var tanden fortfarande och det blev att tugga på andra sidan för säkerhets skull. Men det gick ju det med och utan snabb akut tandvård i Göteborg hade jag inte kunnat delta alls det är ett som är säkert. Det är tryggt att det mesta går att lösa, även oförutsedda händelser och behov av akut vård eller tandvård går att få nästan överallt upptäckte jag och dessutom riktigt snabbt. Det är jag tacksam för.

Share:

author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *