Kontaktuppgifter

Nybrogatan 26, 114 39 Stockholm

Historien om Elon Musk och Twitter har blivit en rörigare historia än vad många troligen hade tänkt från början. Det var den 14:e april i år som Musk gav ett erbjudande om att köpa Twitter, och han var villig att betala 54,20 dollar per aktie, något som skulle resultera i ett pris på totalt cirka 44 miljoner dollar.

Elva dagar senare, den 25:e april, meddelade Twitter att de accepterade erbjudandet. Men vägen därifrån blev krångligare än planerat.

Elon Musk pausar köpet

Redan kort efter att Twitter accepterat Musks erbjudande valde han att pausa köpet. Anledningen till det var att han hävdade att det fanns alldeles för många spam- och fejkkonton på Twitter. Enligt Twitter skulle det endast röra sig om 5 % av alla konton, medan Musk hävdar att andelen är mycket större. Musk säger att han vill få korrekt fakta innan han genomför köpet.

Musk drar sig ur och dramat fortsätter

I början på juli meddelade Musk att han kommer dra sig ur affären på grund av bedömningen av antalet fejkkonton. Något som inte gillades av Twitter, som i sin tur skickade en stämningsansökan mot Musk, men historien tar självklart inte slut här.

I slutet av juli får omvärlden veta att nu har Elon Musk även valt att stämma twitter. Han hävdar att de inte har slutfört sin del av kontraktet genom att meddela hur många spam- och fejkkonton som faktiskt finns på plattformen.

Läget vi befinner oss i nu är att den 17:e oktober kommer domstolsförhandlingar dra igång, något som förväntas pågå i fem dagar. Hur utfallet kommer att bli får vi helt enkelt vänta på. Någon affär mellan Elon Musk och Twitter kommer vi nog inte få se. Det rättegången istället kommer att avgöra är troligtvis vem som blir skyldig att betala skadestånd till vem.

Share:

author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *