Kontaktuppgifter

Nybrogatan 26, 114 39 Stockholm

Världens ekonomier är i stort behov av små och medelstora företag. Faktum är att majoriteten av världens företag består av små och medelstora företag. Dessa har en avgörande roll i världens ekonomier och därav en viktig del i ekonomihjulet för den fortsatta tillväxten. Idag ser vi efterföljderna av pandemin med viruset Covid-19 som gav upphov till inflationen som hägrar just nu. Pandemin skapade en förståelse bland små och medelstora företag om hur viktigt det är med digitaliseringen för företagen. Digitaliseringen hade en avgörande roll för att små och medelstora företag har tagit sig igenom pandemin samt fortsätter att leverera under den pågående inflationen. En process som öppnat ögonen för en ny värld av möjligheter genom digitalisering.

Utnyttja digitala verktyg

Från någonting ont föds oftast någonting gott vilket vi sett med digitaliseringens framfart för små och medelstora företag. Affärsverksamheter som använder sig av digitala verktyg har först och främst en större kapacitet att nå ut till fler kunder. Dessutom ger det en mer proffsig ”approach” till kunder och ger dem enklare medel att exempelvis beställa den där produkten via nätet. Andra ting förutom en e-hemsida är användningen av sociala medier en enkel plats att ”promota” din produkt på samt ge ut ditt budskap till massorna på ett smidigt sätt. Utöver dessa digitala verktyg kan en egen domän för en mer proffsig e-post, videokonferenser, online-marknadsplatser samt digital marknadsföring vara tillvägagångssätt att använda sig av som digitala verktyg.

SMBs påverkan på innovation

De små och medelstora företagen främjar innovation och konkurrens. Speciellt efter digitaliseringens framfart då nya ögon och idéer har satts i mixen. Motståndskraften efter den tuffa pandemin världen skådat har gett de små och medelstora företagen en nyskapelse som satt prägel på deras utveckling och nyfikenhet att lära sig nya ting. Pandemins värsta dagar är över men de efterföljande konsekvenserna med inflationen gör att de små och medelstora företagen fortfarande kämpar i motvind. Dock så är motståndskraften beundransvärd och den tuffa pandemin har gett ett driv som vi inte sett innan för de små och medelstora företagens innovativa förmåga.

Share:

author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *