Kontaktuppgifter

Nybrogatan 26, 114 39 Stockholm

En del av oss drabbas under tonåren av mer acne än andra. Vissa har även oturen att också i vuxen ålder drabbas av besvärande acne. Även om det numer finns olika behandlingar för att bli av med acne så kan det efteråt bli bestående och missprydande ärr. Tillhör du de som besväras av dina acneärr i Stockholm så bör du fortsätta läsa. Här berättar vi nämligen mer om den vanligaste metoden som finns för att bli av med acneärr i Stockholm med omnejd.

Laserbehandling mot acneärr

Den vanligaste, och enligt många den mest effektiva, metoden för att bli av med acneärr är att behandla med laser.

Tekniken bygger på att utsätta underliggande lager i huden, bindväven, för laser. Det är i bindväven som den skada som ger de synliga ärren har uppkommit. När man lasrar bindväven utsätter man den för en ny, men kontrollerad, skada som läker ihop bättre än den tidigare gjort.

Eftersom det under läkningsprocessen uppstår en lokal inflammation i det område som behandlat med laser så är det vanligt att man blir röd och varm där. Det här är inget farligt, utan tvärtom en naturlig del av processen.

Så går det till

En apparat förs fram och tillbaka över det område där dina acneärr finns. Under tiden som apparaten förs över huden så skjuter den så kallade laser-skott. Dessa skott skadar inte huden men orsakar små skador på bindväven som då stimuleras till nyproduktion. Du använder skyddsglasögon under behandlingen för att vara på säkra sidan.

Efter ungefär ett dygn känner du inte längre av värmen som uppstått vid behandlingen. Men själva rodnaden kan bestå i upp till ungefär tre dagar efter varje behandlingstillfälle.

Det är inte ovanligt att man måste upprepa behandlingen ganska många gånger innan man börjar se effekt av lasern på ärren. Fyra behandlingar är ett genomsnittligt antal tillfällen för att se tydliga resultat och en förbättring av ärren.

Räkna med att varje tillfälle tar cirka en timme och man brukar vänta runt tre veckor mellan varje behandlingstillfälle.

Det här kan man förväntas sig

Det är vanligt att synliga resultat uppnås efter den fjärde behandlingen, som tidigare nämnts. Men inte förrän cirka två månader har gått sedan det sista behandlingstillfället kan man förvänta sig att se ett slutgiltigt resultat. Det är nämligen då som all läkning är över och huden har lugnat sig efter läkningsprocessen.

Hur pass stor förbättring just du uppnår kan du få veta när du träffar den person som utför din behandling, det måste nämligen avgöras från person till person.

Share:

author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *